Akvarier

Artikler

Artsbeskrivelser

Billeder

Biotoper

Film

Gæstebog

Links

Nyheder

Salg/Køb

Søen

 

 

 

 

 

Kontakt Mbuna.dk: ncmohr@mbuna.dk

Malawi-søen                                 


Fra en af Nasa's satellitter (det er ikke mig selv der har taget dette)
Søen er 29.604 m2 og har grænser til følgende lande, Malawi, Mozambique, Tanzania. Den er ca 560 km lang og ca. 75 km bred (på det bredeste sted)Den har et overflade areal på 6400 kvadratkilometer og rumfanget anslås til at være ca. 8300 kubikkilometer (skal vi lige bygge sådan et akvarie eller hvad?)Det meste af søen (den vestlige og sydlige del) hører til Malawi, den nordøstlige del hører til Tanzania og en relativ stor strækning af østkysten tilhører Mocambique.


Endnu et af Nasa's flotte billeder, oprindeligt brugt til miljøstudier

Søen har eksisteret i i hvert fald 3 millioner år, nogle mener endnu længere men det er ikke bevist. Kun de øverste 200 meter vand er tilstrækkeligt iltrigt til at forskellige livsformer - bortset fra anaerobe mikroorganismer der findes i det dybere, nogen gange koldere, iltfrie vand.
      Søen er 704 meter dyb på det dybeste sted. Der er ca. 600 (nogle bøger skriver så lavt som 240) arter i søen heraf 2/3 af dem cichlider.Derudover er der diverse krokodiller, flodheste og andet sjovt dyreliv.Ph’en i søen er fra 7,7-8,6 og der svarer jo stort set til vores helt almindelige vandhanevand.